HTML

Abendessen

A jó pörgőrúgás szerethető, sok örömünket lelhetjük benne, ha már kitapasztaltuk napi használatát. Persze ügyelni kell a megfelelő időben elvégzett csőcserékre.

Friss topikok

  • knix15: aztán lassan mivan nem zolikám, vagy miazisten katikám, na? (2011.05.24. 16:02) Pártok és kelebek*
  • kabócka: ejjezdekurvajóbejegyzés (2010.08.09. 10:53) Senkiháziak kezében
  • kabócka: ejj hát nem is tudtam hogy visszatértél!!! örömmel olvasom (2010.07.27. 21:36) Lomi
  • knix15: és Stephan LICHTSTEINER? akit gundi lüpsteinernek ejtett? (2010.06.23. 19:35) Hülye nevű futballisták a VB-n

Linkblog

Vuvuzelát minden háztartásba!

2010.06.22. 16:07 kőleves

Nem gondoltam volna, hogy valaha leírok ilyet, de kezdek megcsömörleni a focitól. Napi három, vuvuzelával agyonvert meccs már nekem is megfekszi a gyomrom. Arról nem beszélve, hogy a színvonal sem túl jó, egy-két olyan meccs van csupán ami a magamfajta „semleges” nézőnek is tetszik. Mert valljuk be, hogy például a svájci virtuózok, vagy éppen az új zélandi labdazsonglőrök szerencsétlenkedése (de említhetném a szlovákokat, Hondurast, Chilét, az összes afrikai indulót stb. stb.) minden, csak nem izgalmas. Akkor már inkább a BLSZ 4, az legalább szívből jön, törik a csont, verik a partjelzőt. Aki  pedig minőségi focit akar, az meg nézzen BL-t, vagy PL-t.

Mindeközben meg zümmög a vuvuzela, ami legalább annyira ősi, mint Szlovákia. Ugyan felmerült a betiltása, de hát azért 2010-ben ez elég fasiszta húzás lett volna a FIFA részéről, talán jobb is, hogy nem történt meg. Tetszettek volna inkább olyan országot választani, ahol mondjuk a triangulum népszerű hangszer.

Afelől semmi kétség, hogy pl. egy EB-n sokkal jobb, élvezetesebb meccsek vannak, bár ez is múlt idő, ott is hígulni fog a mezőny. A mocskos profit ugye, amit a karvalytőkés fináncok bankárkodnak össze, hogy arany vuvuzelával dőzsölhessenek a dolgozó nép verejték-esőjében… (Részlet egy észak – koreai sajtóközleményből.)

Ugyanakkor nagyon vicces látni, hogy mit vonz magával az elképesztő marketing hadjárat. Hazánk ugye permanensen elhatárolódik az ilyen eseményeken való részvételtől, ennek ellenére… Viszik az új tévéket mint a cukrot, mindenfelé kivetítők, meg sörsátrak, a Moszkván kipingált (magyar) emberek üvöltik az arcomba, hogy Mexikó. Ilyenkor még azt is érdekli a világ legjobb sportága aki azt sem tudja, mi fán terem a les és zavarba jön, hogy Piquet az most, hogyhogy ilyen öregen játszik és miért nem az F1-ben brillírozik, ha már… Mi lenne, ha egyszer kijutnánk valahová?

A legnagyobb humort persze most is az ún. „királyi televízió” (ezt mégis melyik elmeháborodott mondta rá először?) szolgáltatja. Kezdve a VB nóta magyarra fordításával (filmslágerek magyarul, az kell ide, nagy kár, hogy Jimmy már nem él, pedig ha a királyi és a király találkozott volna ezen a közös ponton, huhúúú), folytatván a sziporkázó stúdió beszélgetésekkel. A szőke nő(k), akik ugyanúgy néznek ki és ugyanolyan bátortalanul indítják a beszélgetéseket, hogy aszondja’ „ez most akkor egy jó meccs, nem?” Egyből érkezik rá a válasz mondjuk Bognár úrtól, akinek egy rendes országban már börtönben kéne ülnie, adott esetben lámpavason lógnia, de a random behívott Gallák vagy Pindroch Csabák is élből tudnak kiváló közhelyeket puffogtani némi kis csurranóért, amire aztán a helyszínről mindent tudó Gundi reflektál.

Viszont úgy fest, hogy a franciák ismét hozzák a kötelezőt.
 

Szólj hozzá!

Címkék: foci tévé vb m1 bl eb pl blsz vuvzela

A bejegyzés trackback címe:

https://abendessen.blog.hu/api/trackback/id/tr812101265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása