HTML

Abendessen

A jó pörgőrúgás szerethető, sok örömünket lelhetjük benne, ha már kitapasztaltuk napi használatát. Persze ügyelni kell a megfelelő időben elvégzett csőcserékre.

Friss topikok

  • knix15: aztán lassan mivan nem zolikám, vagy miazisten katikám, na? (2011.05.24. 16:02) Pártok és kelebek*
  • kabócka: ejjezdekurvajóbejegyzés (2010.08.09. 10:53) Senkiháziak kezében
  • kabócka: ejj hát nem is tudtam hogy visszatértél!!! örömmel olvasom (2010.07.27. 21:36) Lomi
  • knix15: és Stephan LICHTSTEINER? akit gundi lüpsteinernek ejtett? (2010.06.23. 19:35) Hülye nevű futballisták a VB-n

Linkblog

Lomi

2010.07.02. 14:26 kőleves

Hállod! Palotán beindult má’ a lomi! Siessetek ’sszameg!” – telefonos riasztás.

Naccságosúr, naccságosúr! Vegyen má’ valamit!” – külvárosi merchandising.

Valami mesekönyv nincsen a gyereknek?” – sosem elég, ami van.

"Én egyébként azt sem értem, hogy miért hívják ezt lomtalanításnak, amikor mindössze annyi történik, hogy szemétkupacok jelennek meg a járdán, majd egyetlen Kusturica-filmmé változik a kerület, végül pedig még hónapokig hordja a szél a térdig érő szemetet a járdán. Helyesebb volna talán szemétünnepnek nevezni ezt, esetleg hulladékfesztiválnak, és jegyet árulni rá módosabb, zömében nyugati országokban." (U.P)

Gyűjtsd a vasat és a fémet, azzal is békét véded!” – csasztuska még ’67 teléről.

 

Szóval beindult a lomi, megjelentek a sátoros cigányok, a ZUK-kal operáló szabadcsapatok, akiket S osztályú merciből irányít „a vállalkozó.” Karavánokban járnak a lyukas kipufogójú, utánfutós Zsigulik, a jobbkéz-szabály meg úgy általában a KRESZ  mint olyan, óriási problémákat tud okozni az ilyen törvényen kívüli gerilláknak. Akik pedig eddig még nem tudtak lomiból összehozni legalább egy kombi varnyast, azokat busszal hordják ki a panelok mellé.

Amúgy meg simán lesátrazik a csálád, árgus szemekkel ügyelik a szemetet, nehogy valaki más csapjon le a rozsdás Lehelre vagy a kifogástalan állapotban lévő, de gyakorlatilag használhatatlan Videotonra. Közben az első emelet mellett közvetlenül lobog a tábortűz, lassan kész a vacsora. Világvárost építünk!

Ugyanakkor egyből kézbe adod a lomodat, sőt az egyéni igények is hamar kiderülnek. (vö. fenti idézet) Itt aztán tényleg vérre megy az elsőzés, nem úgy mint a puhapöcsű kommenthuszároknál. Az első mindent visz. Fél pár cipő, babaláb, fogatlan fésű és az értékes fém, ugye. A többit meg egyből lehet a kupac mellől árulni, hiába no, csodálatos dolog a szabad piac ilyetén megnyilvánulása.

Az egyszeri polgár telhetetlen, reakciós, hovatovább szélső-fasiszta agya pedig arra gondol, hogy ez miért így megy? Meddig fokozható mindez? Hollandiában pl. hogyan lomtalanítanak? De ha nem is megyünk ilyen messzire, hol van a rendőrség? (Vagy polgárőrség, gárda, csendőr, csendőr-gárdista, grínpísz, Orbán Viktor, Vona Gábor?) Mert az nem állapot, hogy estefelé azon kell parázni, a saját utcámban, hogy most akkor megbicskáznak-e egy doboz cigiért vagy sem.

 

1 komment

Címkék: magyarország roma szemét káosz kisebbség lomtalanítás vállalkozó lomi

A bejegyzés trackback címe:

https://abendessen.blog.hu/api/trackback/id/tr572125342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kabócka 2010.07.27. 21:36:04

ejj hát nem is tudtam hogy visszatértél!!! örömmel olvasom
süti beállítások módosítása