HTML

Abendessen

A jó pörgőrúgás szerethető, sok örömünket lelhetjük benne, ha már kitapasztaltuk napi használatát. Persze ügyelni kell a megfelelő időben elvégzett csőcserékre.

Friss topikok

  • knix15: aztán lassan mivan nem zolikám, vagy miazisten katikám, na? (2011.05.24. 16:02) Pártok és kelebek*
  • kabócka: ejjezdekurvajóbejegyzés (2010.08.09. 10:53) Senkiháziak kezében
  • kabócka: ejj hát nem is tudtam hogy visszatértél!!! örömmel olvasom (2010.07.27. 21:36) Lomi
  • knix15: és Stephan LICHTSTEINER? akit gundi lüpsteinernek ejtett? (2010.06.23. 19:35) Hülye nevű futballisták a VB-n

Linkblog

Tempó gyerekek

2010.06.10. 19:50 kőleves

Kezdett már unalmassá válni, hogy a sporttévéken hányásig ismétlik a magyar válogatott németek, illetve németalföldiek elleni csodálatos szereplését. Hál’ Istennek holnaptól viszont lehet végre önfeledten vébézni meg labdarúgózni, esetleg vébékázni, bár a fröccs  jobb ilyen hőségben, ezt Mészöly „abüdösúristenit” Kálmán is bármikor elmondhatja egy Új-Zéland - Szlovákia vagy esetleg egy Észak-Korea - Elefántcsontpart rangadó között.

Ez lesz az első focivébé Afrikában és ha csak a Konföderációs Kupa tanulságaiból indulunk ki, izgalmakban nem lesz hiány. Jobb kocsmákban már hetek óta lehet arra fogadásokat kötni, hogy vajon melyik válogatottat fogják legéppuskázni, valahol a környéken. (A togói csapatnak még úgy is jó szorzója van, hogy ott sincs a Vb-n).

Egyelőre még csak arról érkeznek hírek, hogy szerencsétlen sajtómunkásokat fosztogatják lépten, nyomon. (Különös tekintettel a kínaiakra, az ideológiai okok egyértelműnek látszanak). Még szerencse, hogy mi megint nem jutottunk ki, mert ha mindez Léderer kollégával történne, akkor el sem tudom képzelni, hogyan dolgozná föl ezt az ország. Persze érdemes olyan gondolatokkal is eljátszani, hogy ha a nemzet Sanyiját rángatná ki 10 feka egy johannesburgi pirosnál, akkor ő nagy eséllyel egyenként harapná el az összesnek a torkát.

Ugyanakkor a francia oligarcha érkezése előtt az volt a trend, hogy adjunk rendezési jogot – diplomatikusan fogalmazva- kevésbé fejlett országoknak. Ezért rendezhet Vb-t Dél-Afrika és ezért lesz ukrán-lengyel közös rendezésű Eb két év múlva, ami szintén izgalmasnak ígérkezik majd, rendezés szempontjából persze. (Állítólag az is fölmerült, hogy egy-két meccset majd Magyarországra hoznak, hát akkor gondolhatjuk, hogy állnak a dolgok arrafelé, ha már düledező Puskás Ferenc Stadion is lehetséges helyszínként került szóba. Még ha csak pletykaszinten, akkor is.)

Első nap egyből egy Dél Afrika – Mexikó rangadóval kezdődik a világverseny, ezt követően az undorító csalással kijutott francia gyarmati válogatott mérkőzik az urukkal. A franciák talán megismételhetik a 2002-es bravúrjukat, és rúgott gól nélkül esnek ki a csoportból. Legalábbis az edzőmeccseik eredményeiből erre lehet következtetni. (A világverőnek nem nevezhető Kína is egy-nullra verte őket…)

Mivel hazánk aranylábú gyermekei újfent levették a vállunkról a szurkolással járó iszonyatos idegi terhelést, csak annyi a dolgunk, hogy kényelmesen hátradőlve (esetleg egy fröccsel a kezünkben) szurkoljunk Kassai Viktornak, nehogy indokolatlanul bírálja felül a partjelző döntéseit.
 

Szólj hozzá!

Címkék: foci vb beharangozó

A bejegyzés trackback címe:

https://abendessen.blog.hu/api/trackback/id/tr302072425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása